top of page

ZWANGER EN MISSELIJK?


Wanneer je zwanger wordt, heeft het lichaam in een zeer korte tijd een explosie aan hormonen te verwerken. De hormonen oestrogeen, progesteron en het zwangerschapshormoon hCG (Human Chorionic Gonadotropin) veroorzaken een grote verandering in het zwangere lichaam. Eén van de gevolgen hiervan kan zwangerschapsmisselijkheid zijn.Oorzaken


  • Oestrogeen, progesteron en hCG spelen een belangrijke rol bij het veroorzaken van misselijkheid tijdens de zwangerschap omdat ze direct effect hebben op het braakcentrum in de hersenen en het maagdarmkanaal.

  • De lever moet harder werken om de verhoogde metabolische eisen tijdens de zwangerschap aan te kunnen. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen de normale leverfunctie verstoren. Deze verstoringen kunnen leiden tot zwangerschapsmisselijkheid.


Osteopathie en een goede leverfunctie


L'Ostéo kan je heel goed ondersteunen bij het managen van al die hormonale veranderen en de lever ondersteunen. Met als minder tot geen zwangerschapsmisselijkheid als doel.


Zwangerschapsmisselijkheid is over het algemeen alleen in het eerste 4 maanden van de zwangerschap aanwezig. Maar ook met andere zwangerschapsklachten die verderop in de zwangerschap op kunnen treden zoals brandend maagzuur, rug- en bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en blaasontsteking kan osteopathie op een zachte manier helpen.


Wil je meer info, twijfel niet en neem contact met mij op.


Tot slot is het altijd belangrijk om contact met je huisarts of verloskundige op te nemen als de misselijkheid ernstig is of gepaard gaat met andere symptomen.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page