top of page

WAT IS OSTEOPATHIE?

Osteopathie is een therapie die gericht is op het herkennen en behandelen van belemmeringen in de beweging van het lichaam. Osteopathie is gebaseerd op het principe dat het lichaam als één geheel functioneert en dat de verschillende systemen van het lichaam, zoals de spieren, gewrichten, organen en zenuwen, onderling verbonden zijn en invloed op elkaar uitoefenen.

De taak van een osteopaat is om de oorzaak van de klachten van een patiënt te achterhalen en te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Een osteopaat gebruikt vaak zijn handen om zachte, manuele technieken toe te passen op verschillende delen van het lichaam, zoals gewrichten, spieren, fascia (bindweefsel) en organen, om bewegingsbeperkingen, blokkades en spanningen op te sporen en te corrigeren. Deze technieken bestaan onder meer uit manipulatie, mobilisatie en rekken.  Dit ondersteunt het herstel van de balans en de functionaliteit van het lichaam, verbetert de doorbloeding, beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier en het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Osteopaten behandelen vaak een breed scala aan aandoeningen, waaronder musculoskeletale klachten zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn en spierpijn, maar ook andere gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn,  spijsverteringsklachten, problemen met ademhalen en menstruatieklachten.

Een osteopaat kan ook preventieve zorg bieden en patiënten helpen om hun algemene gezondheid en welzijn te bevorderen.

Voor een visuele uitleg over osteopathie zie de film van de NVO.

Welkom, bij L'Ostéo, ik help u graag uw leven weer in balans te krijgen, Guerric.
video osteopathie
bottom of page