top of page
Vanaf heden kunt u niet meer terecht voor medical taping en HPLT lasertherapie bij Guerric Ladavid.

TECHNIEKEN

Zoals geen enkele patiënt hetzelfde is, zo is ook geen therapeut hetzelfde. Elke osteopaat heeft zijn of haar voorkeur voor bepaalde specialisaties, technieken of stromingen binnen de osteopathie. Tijdens een behandeling beoordeel ik welke of een combinatie hiervan ik zal toepassen.

 

Ik maak voornamelijk gebruik van de volgende stromingen en technieken: 

 

 • Structurele osteopathie: Hierbij wordt voornamelijk gericht op het onderzoeken en behandelen van de structuren van het lichaam, zoals botten, spieren, gewrichten en weke delen. Bij deze stroming ligt de nadruk op het corrigeren van fysieke beperkingen en blokkades om zo de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen.
   

 • Craniosacrale osteopathie: Deze stroming richt zich op de subtiele ritmische beweging van de schedel en het vocht dat rond de hersenen en het ruggenmerg stroomt. Door het beïnvloeden van deze bewegingen, kunnen de gezondheid en het functioneren van het zenuwstelsel en andere lichaamssystemen verbeteren.
   

 • Viscerale osteopathie: De ingewanden worden bij deze stroming  onderzocht en behandeld. Het doel is het bevorderen van de mobiliteit van de interne organen en het omliggende weefsel waardoor de functie en de algehele gezondheid hiervan verbeteren. Met als voornamelijke doel mogelijke dysfuncties en pijnklachten te verlichten.  
   

 • Fasciale osteopathie: Fascia is bindweefsel dat alle structuren in het lichaam omhult en aan elkaar verbindt. Fasciale osteopathie richt zich op het onderzoeken en behandelen van dit bindweefsel om de bewegingsvrijheid en flexibiliteit van het lichaam te bevorderen.
   

 • biodynamische osteopathie: Deze zeer subtiele stroming werkt op de eigen ritmes en intelligentie van het lichaam. Met zachte bewegingen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund en versterkt zonder actieve manipulaties.
   

 • Diverse De Bakker technieken.

Hetgeen ik heb geleerd tijdens mijn studies, cursussen en bijscholingen de afgelopen tientallen jaren hebben mij verrijkt als therapeut en neem ik wanneer ik dat nodig acht, ook mee tijdens mijn huidige behandelingen. Voor fysiotherapie, manuele therapie, fascia therapie, medical taping  en HPLT lasertherapie kunt u niet meer bij mij terecht, maar u kunt wel elementen hiervan herkennen tijdens mijn behandelingen.

bottom of page