top of page

RUGPIJN DOOR BUIKPROBLEMEN, HOE DAN?

De oorzaak van rugpijn zit vaak in de rug zelf. En soms weet je ook wat de oorzaak hier van is. Denk bijvoorbeeld aan een beknelde zenuw, overbelasting, veroudering, sportblessure of een valpartij.


Maar ik krijg ook patienten in de praktijk waarbij de hele wervelkolom van boven naar beneden is onderzocht door, fysiotherapeuten, chiropractors, specialisten en scans, zonder de oorzaak te hebben gevonden. Als osteopaat kijk ik naar het skelet, maar ook naar andere systemen van het lichaam, waaronder de organen in de buik.


Om de organen in de buik zitten vliezen die vastzitten aan de ruggenwervels. De darmen en baarmoeder bijvoorbeeld zijn verpakt in een vlies dat vastzit aan de lage rugwervels. Als er druk komt te staan op de vliezen, bijvoorbeeld omdat een orgaan uitzet of minder bewegelijk is, dan heeft dat niet alleen invloed op je organen, maar ook op de rug. Ook (oud) littekenweefsel in de buik (bijvoorbeeld na een operatie) kan rugpijn veroorzaken.


Daarom zal ik tijdens een behandeling ook altijd de buik onderzoeken en behandelen wanneer iemand met rugklachten komt. Hierdoor wordt de blokkade aan beide kanten opgelost en kan het lichaam herstellen.
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page